Mäiskettä ja mähinää! Saunazillalle tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kulissien taakse kansainvälisen pro wrestlingin maailmaan. Kotimaisittain tietenkin showpaini/ammattipaini – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Istuimme alas brittiläisen supertalentin, Sam Gradwellin kanssa ja juttelimme mukavia, kaverin vieraillessa täällä Suomessa SuperSLAM! -painitapahtumassa.

Sam Gradwell ehti taannon jo nousta Euroopassa kirkkaimmalle tasolle, kun WWE pyöritti NXT UK -ohjelmaansa telkkarissa. Juuri nyt, kirjoitushetkellä, näyttäisi siltä että vuoden 2024 aikana WWE olisi tuomassa markkinoille uuden NXT Europe -brändinsä ja todennäköisesti kaappaa taas palkkalistoilleen useita Euroopan huippuja. Näemmekö Sam Gradwellia jatkossakin meillä Suomessa, vaiko pelkästään WWE:n ohjelmissa? Aika näyttää.

Saimme Gradwellin rauhoittumaan paikoilleen ainakin sen verran, että mies intoutui puhumaan enemmänkin omana rentona itsenään, kuin sadistisena ja pahansuopana painipersoonana, mikä oli varsin mielenkiintoista.

Miehen painiura lähtee vuodesta 2007, aloittaessaan painikoulutuksen Grand Pro Wrestlingin painikoulussa Manchesterissä. Johnny Brannigan otti nuoren lupauksen siipiensä alle ja lähti koulimaan Samista ammattilaista. Rakennettuaan vuosia itselleen nimeä ja kokemusta independent-areenoilla, WWE alkoi kiinnostumaan kaverista vuosina 2017–2018 ja vuodesta 2020 lähtien hän oli vakituinen nimi NXT UK -ohjelmassa.

Gradwell on kiertänyt 15-vuotisella urallaan jo maita ja kontuja, mm. Hollanti, Espanja, Italia, Irlanti, Skotlanti, Wales, Kiina, Hong Kong, Puola ja nyt tietenkin jo muutamaan otteeseen Suomi. Suomessa miehen on bookannut SLAM! Wrestling Finland, joka on Suomesta käsin toimiva ammattimainen wrestling-organisaatio.

Lokakuun 14. 2023 Sam Gradwell voittikin SLAM! Wrestlingin mestaruuden ”Häijy” Heimo Ukonselältä, joka lienee varmaankin syy miehen itsevarmaan esiintymiseen kameran edessä. Tässä kohtaa kerromme myös, että tänä samaisena päivänä kun teimme haastattelun (10.2.2024) Gradwell hävisi mestaruuden ”The Rebel” StarBuckille heidän keskinäisessä uusintaottelussaan Helsingissä.

Tsekkaa koko haastattelu ja kuuntele mitä kaverilla asiaa. Jutussa sivutaan niin Suomea, poroja, kuin yksityiselämääkin. Muista tsekata myös tarjoamamme tiivis katsaus ammattilaispainin historiaan Suomessa.
.