Mitä yhteistä on seuraavilla hahmoilla: Uncle Sam Patriot ja Y-Mies? Vastaus on helppo – kummankin nimen takaa löytyy vantaalainen Pekka Luodeslampi. Pekka on TikTok-sensaatio, YouTube-veteraani ja moninkertainen Guinnessin maailmanennätysmies. Istutimme kiireisen miehen hetkeksi alas ja selvitimme millainen mies seisoo legendan takana.

Pekan matka kohti kuuluisuutta

Pekka itse sanoisi olevansa korsolainen, eli korjatkaamme ensin tuo. Korson Kuningaskunnasta on hyvä ponnistaa, nimittäin Pekan hermostosairaus on aiheuttanut tielle paljon haasteita, mutta mies rynnii esteiden läpi silkalla päättäväisyydellä. Siinä missä monet muut ehtisivät jo lannistua, Pekka kääntää tilanteet voitokseen ja pitää samalla hauskaa.

Pekka Luodeslampi aloitti YouTubessa toukokuussa 2007 ja breikkasi maailmalle ns. lakupiippuvideolla, joka on saanut nyt 6,9 miljoonaa näyttökertaa. Tällaiset numerot eivät Pekalle kuitenkaan riittäneet vaan hän alkoi tahkoamaan TikTokissa ja nyt kesällä 2024 miehen videoita on siellä katseltu jo yhteensä 73 miljoonaa kertaa ja tykkäyksiä kasaantunut 3 miljoonaa.

Pekka Luodeslampi (known as Uncle Sam Patriot) creating a Guinness world record for most chopsticks broken with a single martial arts strike, February 2024 in Helsinki, Finland. Pekka Luodeslampi lyömässä uutta Guinness maailmanennätystä, eniten yhdellä iskulla rikottuja syömäpuikkoja.
Pekka Luodeslampi lyömässä uutta maailmanennätystä; eniten rikottuja syömäpuikkoja yhdellä iskulla.

Nyrkkeily mekanismina maailmanmaineeseen

Pekka on henkeen ja vereen nyrkkeilymiehiä. Nyrkkeilyaiheisista videoistahan mies tunnetaan ja siihen kaverin maailmanennätyksetkin liittyvät. Kirjoitushetkellä Pekalla on plakkarissa mm. seuraavat ennätykset:

  • Nopein lyönnin reaktioaika: 0,186 sekuntia
  • Eniten lyömällä rikottuja ilmapalloja minuutissa: 37
  • Eniten lyömällä rikottuja kananmunia minuutissa: 100
  • Nopein aika lyödä 10 kappaletta 20 kg painoja: 27 sekuntia
  • Eniten täyden liikeradan lyöntejä (nyrkkeilysäkkiin) kolmessa minuutissa: 209
  • Eniten yhdellä lyönnillä rikottuja syömäpuikkoja nipussa: 13
Pekka Luodeslampi (known as Uncle Sam Patriot) creating a Guinness world record for most full-length punches in three minutes, 2022 in Vantaa, Finland. Pekka Luodeslampi lyömässä Guinness maailmanennätystä, eniten täyden liikeradan lyöntejä kolmessa minuutissa.
Pekka lyömässä maailmanennätystä; eniten täyden liikeradan lyöntejä kolmessa minuutissa.

Joitain muita saavutuksia on mm. Suomen Kuntoliikuntaliiton kävelykilpailu, mihin Pekka tuuttasi vaatimattomat 1,56 miljoonaa askelta (n. 50 000 askelta päivässä). Wii Fitin Free Joggingsissa Pekka pääsi myös Guinnesin Gamer’s Edition -ennätyskirjaan ja paukuttelee rikki erilaisia peliennätyksiä muutoinkin jos käy aika pitkäksi. Intel järjesti vuonna 2008 Super Mario Boxing -nettivideokilpailun ja totta kai juuri Pekan video nousi katsotuimmaksi.

Pekka Luodeslampi (known as Uncle Sam Patriot) creating a Guinness world record for the fastest time to punch ten 20 kg weights, 2023 in Espoo, Finland. Pekka Luodeslampi lyömässä uutta Guinness maailmanennätystä, nopein aika lyödä 10 kappaletta 20 kg painoisia painoja.
Pekka Luodeslampi iskemässä uutta Guinnessin maailmanennätystä; nopein aika iskeä 10 kappaletta 20 kg painoisia painoja.

Henkilöbrändi ja mediapersoona

Pekalla on takana on myös lukuisia TV-esiintymisiä ja pieniä näyttelijänrooleja. Haastattelussa Pekka listaakin niitä jo paljon, mm. Ennätystehdas ja Suomen hauskin tavis, mutta unohti jopa mainita sellaiset kuin Kaiken Maailman Ennätykset, Tosh.O, Ridicilousness ja piakkoin ilmestyvä kotimainen elokuva, Prinsessa Pikkiriikki. Varsinainen leffa Y-Miehestä lupaa myös hyvää, eli pitäkäämme tätäkin silmällä.

Vaikka voisi olla hauska heittää ilmaan ajatus, että Pekka päätyisi Marvelin supersankarileffaan huitomaan, hän ei Marvelia kuitenkaan tarvitse. Pekka on nimittäin OIKEA supersankari ja vastaa ehkä Marvelin puheluihin jos häntä sattuu huvittamaan. Miehellä on jo niin pitkä lista saavutuksia ettei muista kaikkia itsekään, mutta sanokaa meidän sanoneen – Pekan maailmanvalloitus on vasta alussa.

Tsekatkaa Uncle Sam Patriot Tiktokissa – pääsette nauttimaan pähkähullusta suomimeiningistä ja näette kuinka aito korsolainen rasvamoukari murskaa ennätyksiä.

Pekka Luodeslampi (known as Uncle Sam Patriot) breaking a Guinness world record for the most balloons broken by punching in one minute, 2023 in Vantaa, Finland. Pekka Luodeslampi lyömässä uutta Guinness maailmanennätystä, eniten lyömällä rikottuja ilmapalloja minuutissa.
Pekka Luodeslampi työn touhussa; eniten lyömällä rikottuja ilmapalloja minuutissa.

Usein kysytyt kysymykset


Mitkä ovat Pekka Luodeslammen taiteilijanimet?

Pekka Luodeslampi tunnetaan sosiaalisessa mediassa nimillä Uncle Sam Patriot ja Y-Mies.

Milloin Pekka Luodeslampi aloitti YouTubessa?

Pekka Luodeslampi aloitti tubettamisen toukokuussa 2007. Viime vuosina hän on keskittynyt täysin TikTok-kanavansa kasvattamiseen ja saanut alustalla 73 miljoonaa näyttökertaa ja 3 miljoonaa tykkäystä.

Millainen on Pekka Luodeslammen keskushermoston häiriö?

Pekka Luodeslampi omaa keskushermoston häiriön, joka kategorisoidaan Touretten oireyhtymän alle. Tarkkaa syytä ei ole selvinnyt, sillä oirekartta ei täysin täsmää mihinkään aiemmin tunnettuun. Oireyhtymä on tuonut Pekalle kuitenkin huomattavasti normaalia nopeammat reaktioajat, mihin liittyen Pekalla onkin mm. Guinnessin maailmanennätys; nopein lyönnin reaktioaika (0,186 sekuntia).

Montako Guinnessin maailmanennätystä Pekka Luodeslammella on?

Kesään 2024 mennessä Pekka Luodeslampi on saanut kuusi maailmanennätystä Guinness Book of World Records -kirjaan.

Pekka Luodeslampi tunnetaan sosiaalisessa mediassa nimellä Uncle Sam Patriot ja joskus myös nimellä Y-Mies. Uncle Sam Patriot aloitti tubettamisen 2007 ja sai viraaliksi video otsikolla lakupiippu. Lakupiippu video on toistaiseksi saanut 7 miljoona näyttökertaa ja edelleenkin tuntevat miehen leikkisästi nimellä lakupiippumies. Pekka Luodeslampi tunnetaan nyrkkeilyaiheisista somevideoistaan ja erilaisista tempauksistaan. Pekka Luodeslammella on useita Guinnessin ennätyksiä nimissään jotka kaikki liittyvät tavalla tai toisella jonkinlaiseen lyöntiennätykseen. Pekka Luodeslampi on esiintynyt TV-sarjoissa ja 2024 julkaistaan Pekka Luodeslammen ympärillä tapahtuva käsikirjoitettu draamakomedia We Don't Say Retard Anymore. Pekan ennätystä reaktioajoista on käsitelty myös The Discovery Channel -kanavalla Yhdysvalloissa.