Tässä haastattelussa riittikin meille paljon ajateltavaa. Jotkut tarinat inspiroi ja auttaa löytämään asioihin uudenlaista perspektiiviä. Istuimme alas Dustin Pääkkösen kanssa ja jutusteltiin kuinka vakavasta aivohalvauksesta kammetaan takaisin arkeen. Dustinin tarina on omalaatuinen yhdistelmä sitkeyttä, toivoa ja rock ’n’ rollia.

Vuosia sitten Dustinin elämä muuttui ja aivohalvaus asetti loppuelämäksi aivan uudenlaisia haasteita. Monia voisi moiset vaikeudet lannistaa, mutta Dustinille sellainen ei kuulu edes sanavarastoon. Paranemisessa tärkeässä osassa hänellä on ollut musiikki, biisien tekeminen, laulaminen ja kitaran soittaminen. Erilaisten terapiamuotojen ohessa säilynyt musiikin harrastus onkin tuonut voimaa ja valoa läpi paranemisprosessin.

Dustin kertoo myös alkuvaikeuksistaan ja kuinka kaikki on pitänyt opetella tyhjältä pöydältä uudestaan, ihan perusasiatkin. Veikkaamme, että siinä täytyy jo löytyä ihan erikoislaatuista sisua ja kykyä kaavoittaa koko elämä uudestaan. Samaan aikaan, juuri näiden haasteiden keskellä se rytmi ja uusi riffi elämään sieltä löytyi, ja sillä polulla edelleen kuljetaan.

Aina kun puhutaan musiikin parantavasta voimasta – tässä sitä juuri on. Musiikin tekeminen ja soittaminen varmasti auttaa koordinaation uudelleenkehittämisessä ja muissa fyysisissä ominaisuuksissa, mutta myös emotionaalisessa hyvinvoinnissa ja voi jopa löytää ihan uuden kipinän jatkoon. Jos oikein filosofiseksi tässä rupeamme, niin toteamme että musiikki totta tosiaan on universaali kieli joka yhdistää ihmisiä ja ylittää vaikka aivohalvauksenkin luomat esteet.

Dustin ja hänen United Band jatkavat uuden musiikin tekemistä ja keikkailua. Elämässä ainoa suunta on eteenpäin ja ylöspäin.

Biisi, jota videolla äänitetään on jouluaiheinen, koska teimme haastattelun jo joulukuussa. Mutta koska verkkosivustomme ei ollut tuolloin vielä valmis julkaistavaksi, jouduimme hieman odottamaan 🙂 Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Toivottavasti saat Dustinin tarinasta paljon irti ja ehkä löydät uuden tavan katsoa elämää.